İNCEKARA`dan TÜBAKKOM`da Samimi Çağrı

Yasalarda kadın-erkek eşitliğinin sağlanması ve uygulamada karşılaşılan aksaklıkların giderilmesi için kurulan Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu Kurucu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti İstanbul milletvekili Halide İncekara`yı ziyaret etti.
Yasalarda kadın-erkek eşitliğinin sağlanması ve uygulamada karşılaşılan aksaklıkların giderilmesi için kurulan Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu Kurucu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti İstanbul milletvekili Halide İncekara`yı ziyaret etti. İncekara`nın TBMM`deki makamından gerçekleştirilen ve bir hayli neşeli geçen ziyarette Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) Dönem Sözcüsü Harika Levent, eşler arasındaki mal varlığı paylaşımı sorununu düzenleyen Türk Medeni Kanunu’nun ilgili maddelerinde uygulanacak mal rejimi hükmünün eşitlik ilkesine aykırı olduğunu iddia etti. AK Parti Milletvekili Halide İncekara kadın haklarının sözde değil özde savunuculuğunu yaptığını hatırlatarak, komisyonu kadın konusunda TBMM`de yapılacak bütün çalışmaların içinde olmaya davet etti. Kadın hakları konusunda bir çok STK `nın ve siyasi partinin samimi olmadığını ifade eden İncekara AK Parti`nin kadınlara ve haklarına en fazla değer veren parti olduğunun altını çizdi. TÜBAKKOM üyeleri TBMM çatısı altında kadına eşit hakların verilmesi için birçok kadın milletvekili ile görüştüklerini fakat konuya en samimi ve sıcak yaklaşan siyasetçinin Halide İncekara olduğunun altını çizdi.

Mersin Barosu Kadın Hukuk Komisyonu Başkanı ve TÜBAKKOM dönem sözcüsü Harika Levent başkanlığındaki avukat heyeti içinde; Ankara Barosu`ndan Şenay Ertem, Ayşegül Demir, Aynur Gülcoşkun, Çanakkale Barosu`ndan Ebru değirmenci Hüsmenoğlu, Nesrin Bütün, Eskişehir Barosu`ndan Filiz Öztürk Keskin ve Hatay Barosu`ndan Hatice Can Ümit Seyfettinoğlu, Arzu recepoğlu yer aldı.

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
Kadına Şiddet Neden Önlenemiyor? 12.02.2009 Haber Türk Parantez Programı
Sonraki yazı
Halide İNCEKARA Bakırköy’e Çıkarma Yaptı
Menü