DEVLETE EMANET EDİLEN ÇOCUKLARLA ŞAKA OLMAZ

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, ”Kayıp   Çocuklar Başta Olmak Üzere Çocukların Mağdur Olduğu Sorunların Araştırılarak  Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma  Komisyonu`na sunum yaparak bilgi verdi. Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, sunumun ardından yaptığı açıklamada, cinsel istismar konusunun komisyonda epey değerlendirildiğini ifade ederek ?Belki bu çalışma neticesinde kullandığımız bir sürü kavramla ilgili zihniyet değişikliği yapmak durumunda kalacağız” dedi.

KURUMLAR ARASINDA KOORDİNASYONSUZLUK VAR

Kayıp çocuklar konusunda çeşitli kişileri dinlediklerini belirten İncekara, bütün araştırma komisyonu raporlarında kurumlar arası koordinasyonsuzluktan söz edildiğini anımsattı. İncekara, ”Kendi adıma söylüyorum, zaman zaman boşluğa nara attığımı hissediyorum. Çünkü, kurumlar rapor sonuçlarından ‘benim üzerine ne düşer’ diye düşünmek yerine ‘o işini yapmadı’ ile konuşmaya başlarsa bizim bu işin altından kalkmamız mümkün değil” diye konuştu.

KAYIP VAKAALARINDA İLK 12 SAAT BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Emniyetin verdiği bilgiye göre, kayıp çocukların yüzde 95’nin bulunduğunu ifade eden İncekara, Uşak Eşme’de yatılı bölge okulundan ayrıldıktan sonra kaybolan ve daha sonra cansız bedenine ulaşılan Umut Balık ile ilgili açıklamalarda da bulundu. İncekara, Balık’ın kaybının Emniyete 12 saat sonra bildirildiğini ifade ederek, ”Ne tesadüftür ki okulun aileye bildirme saatiyle ailenin bildirme saati birbirine çok yakın. Aynı odada kalan arkadaşları hiç arkadaşlarını merak etmemiş midir? Nöbetçi öğretmen çocuklarla ilgili bir hareket ve eylemde bulunmamış mıdır?” dedi. Ailenin ”savcılığın çok geç hareket ettiği” yönünde şikayetinin olduğunu kaydeden İncekara, savcılıkların genelde çocuk kayıplarını ”idari bir vaka” olarak yorumlayarak ”dosya açmadıklarını” söyledi. Dosya açılmadığı için polisin arama, teknik takip yapamadığını ifade eden İncekara, ”Bunu yapmadığı zaman, o onu geciktiriyor, o onu geciktiriyor, maalesef sonuç alamıyoruz” diye konuştu.

NİYE OTURUYORSUNUZ ORALARDA

İncekara, şöyle devam etti ”Eşme olayından sonra bir endişem var. ‘Haydi kızlar okula’ diye çocukları okula kazandırmak için bir sürü kampanya yaparken bir ihmal sonucu bir çocuğun kaybı, bırakın kız çocuklarını, aileler erkek çocuklarını bile okula göndermekten imtina edecek. Ama bu bize ders olsun. Bize, kamuya teslim edilen kişilerin şakası yok. Bunların sorumlusu müdürse, öğretmense, kaymakamsa, vali ise ki çok büyük eksikliklerini görüyorum…. Okuldaki çocuklarımızı sadece 23 Nisan’dan 23 Nisan’a, Cumhuriyet Bayramından Cumhuriyet Bayramına hatırlamak yerine makam arabasız, kırmızı plakasız haber vermeden okul denetimleri yapılsa eksikliklerin çoğu yaşanmaz. Bu sadece okul müdürünün de sorumluluğunda değil, bu ilçenin bir kaymakamı, milli eğitim müdürü var. Astığınız kameranın çalışıp çalışmadığınından emin değilseniz, sokağa çıkan çocuğun güvenliğinden emin değilseniz, herkes birbirine sorar; niye oturuyorsunuz oralarda?”

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
ÇOCUKLARIMIZ ŞOV MALZEMESİ OLARAK KULLANMAMALI
Sonraki yazı
iNCEKARA; MÜLKİ AMİRLER MAKAM ODALARINI AZ KULLANSIN
Menü