AİLELER ÇOCUKLARINI MÜLK GİBİ GÖRÜYOR

İncekara, yaptığı açıklamada, Bingöl’de kulağı ve burnu kesilen, şiddete maruz kadın ve çocuklarıyla ilgili bilgi verdi. İncekara, son aldığı bilgiye göre, eşlerin ayrılacağını, annenin çocukların bakımını üsteleneceğini, valiliğin TOKİ’den 2 yıllığına ev kiraladığını ifade etti. İncekara, iki çocuk ile ilgili hastaneden yüzde 80 özürlü raporu alındığı için 1 milyar liralık bakım ücreti verileceğini söyledi.

AİLELER ÇOCUKLARI MÜLK OLARAK GÖRÜYOR

Bu sabah bir başka olayı izlediklerini belirten İncekara, ”Nedense anne babalar, çocuklarını, üzerinde sınırsız hak sahibi oldukları bir mülk görmektedirler. Anahtarını içeride unutan bir aile kız çocuğunun beline ip bağlayarak yukarıdan aşağıya sarkıtıyor, çocuk korkudan tir tir titremekte. Bunu anlamak mümkün değil. Çocuğu biyolojik olarak dünyaya getirmek, sıfatınızın anne baba olması, bunu tam olarak yaptığınız anlamına gelmiyor. Hiç bir anne babanın çocukları üzerinde sınırsız bir mülkiyet hakkı yoktur” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN FARKINDALIK YARATMAK ZORUNDAYIZ

Komisyon çalışmaları süresince çocuklarla ilgili konularda farkındalık yaratmak istediğini belirten İncekara, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kanununa göre, yardıma muhtaç kişileri kuruma duyurulmasında mahalli mülki amirler, sağlık kuruluşları, köy muhtarlarıyla genel kolluk kuvvetleri ve zabıta memurlarının yükümlü olduğunu, dolayısıyla bu olaylar olmadan önce bu kurum ve kuruluşların, sorunları tespit etmekle yükümlü olduklarını kaydetti.

MART AYI İÇİNDE 486 ÇOCUK KAYBOLDU

İncekara, Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Mart ayı içinde bin 486 tane kayıp çocuk müracaatı olduğunu, bin 85’inin bulunduğunu, 401’inin hala aranmaya devam edildiğini bildirdi.

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
iNCEKARA; MÜLKİ AMİRLER MAKAM ODALARINI AZ KULLANSIN
Sonraki yazı
İNCEKARA OKÇULUKTA BİRİNCİ
Menü