ÇOCUK KORUMA YASASI İŞLER HALE GETİRİLMELİ

ÇOCUK KORUMA YASASI İŞLER HALE GETİRİLMELİ

Kayıp çocuklarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara TRT 3`e kayıp çocuklarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çocuk Koruma Kanunu`nun şehirleri, ilçeleri ve köyleri yöneten amirlere büyük sorumluluk ve görevler verdiğini kaydeden İncekara ?Türkiye`de her gün saat 11 asayiş saatidir. Bu saatlerde valiler, kaymakamlar, muhtarlar kayıp çocuklarla ilgili neler yapacaklarını düşünmeli, bu iş için kafa yormalıdır? dedi.

25 MİLYON ÇOCUK NÜFUS UYKULARI KAÇIRMALI

Türkiye`nin 25 milyon çocuk nüfusa sahip olduğunu hatırlatan İncekara ülke yönetenlerin çocuk konusunda uykularının kaçması gerektiğini söyledi. Sadece ülkeyi yönetenlerin bu işlerden sorumlu olmadığını kaydeden İncekara ?İl idarecileri ile İl özel idarecilerinin de ülkeyi yönetenlerle birlikte uykularının kaçması gerekiyor ki bu kayıpların önüne geçelim? dedi.

YARIN ÖNÜMÜZE GELECEK RAKAMLARDAN ENDİŞELİYİM

Mart ayı içerisinde kolluk güçlerine 1388 kayıp çocuk ihbarı olduğu bilgisini veren Kayıp çocuklarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara Mart ayı içerisinde 905 çocuğun bulunduğunu 483 çocuğun ile halen kayıp olduğunu belirtti. Mart ayı içerisinde kaybolan 483 çocuğun ise 147`sinin kurumlardan kaçan çocuklar olduğunun altını çizen incekara ?kurumlardan kaçan 147 çocuğun profiline baktığımız zaman bunların kurumlara geç yaşlarda alınan çocuklar olduğunu görüyoruz? dedi.

DNA BANKASI KURULMALI RESİMLER YAŞLANDIRILMALI

Komisyon başkanı Halide İncekara adli tıp kurumunun en kısa zamanda bir DNA bankası kurması gerektiğinin altını çizdi. Komisyonda uzmanların da bu konuda görüş bildirdiğini ifade eden İncekara şöyle devam etti; ?adli tıp kurumlarında kimsesi çıkmayan sahipsiz cesetler ile kayıp çocukların aileleri tarafından saklanan kayıp çocuğun özel eşyalarından alınacak DNA`ların karşılaştırılması gerekiyor. Komisyonda dinlediğimiz bir çok kayıp yakını ölü ya da diri çocuklarının akıbetleri hakkında bizden bilgi istiyor. DNA karşılaştırması yöntemiyle yıllardır yürekleri çocuklarının acısıyla yanan ailelere en azından çocuklarının durumlarını acı da olsa bildirmiş oluruz. Hergün acaba ile yaşamak hiçbir aile için kolay bir hadise değil?

İncekara Emniyet Genel Müdürlüğü`nün de en kısa zamanda resim yaşlandırma yöntemine geçmesi gerektiğinin altını çizdi. 3 yıl önce kaybolan çocukların o günkü resimleri ile aranmalarının olumlu sonuçlar veremediğini belirten İncekara, ?komisyonumuz bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü`ne de tavsiye de bulunacak? dedi.

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
İNCEKARA OKÇULUKTA BİRİNCİ
Sonraki yazı
OTOBÜS FİRMALARI SORUMLULUKLARINI BİLSİN
Menü