ÇOCUKÇA BİLMİYORUZ

Geçtiğimiz dönem de TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkavekilliği ile çocuk ve gençlerde artan şiddet olaylarını araştırmak için kurulan TBMM araştırma komisyonu`na başkanlık yapan AK Parti İstanbul milletvekili Halide incekara çocuk ve şiddet konusundaki tecrübelerini NTV`de yayınlanan Canlı Gaste programında Can Dündar`la paylaştı.
Çocukların özne olduğu tecavüz, cinayet, cinsel istismar olayları nasıl önlenebilir? Sorusuna yanıt aranan programda Meclis Kayıp ve Mağdur Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara çarpıcı açıklamarda bulundu. İncekara`nın açıklamalarının satır başları ise şöyle;

“… Biz çocukça bilmiyoruz. Çocuk Koruma Kanunu 2005 yılında çıktı ve bırakın bizleri yargı bile henüz bunu hazmedebilmiş değil; çocukça bir dil geliştirilmiş değil…

… Nine ve dedelerimiz yerinde artık televizyon oturuyor. En büyük eğitim aracı durumunda. Biz kendimizi bu sürece hazırlamadık ve maalesef çocuklarımız erken gelişiyorlar. Neredeyse akıllarıyla birlikte doğuyorlar. Anne, baba ve kurumlar olarak biz de, onları nasıl yetiştireceğimiz ve tehditlere karşı nasıl koruyacağımız noktasında hazırlıklı değiliz.

Ehliyeti olmayan birinin arabasına binmez, aşçı olmayan birini de lokantanıza almazsınız. Ama her hanede, evlilik cüzdanı verdiğmiz insanlara canlar düşüyor. 9 tane çocuk, anne şiddet eğilimli ya da hasta olabilir. Bizim oradaki 9 çocuğu görmek için çok hızlı şekilde kurumlarımızı tamamlamamız gerekiyor.

Bu kurumlara örneğin rehber öğretmen lazım, var mı, hayır. Henüz üniversiteler yeni yeni yetiştiriyorlar. Sosyal araştırmacı lazım. Peki o var mı; hayır yok. Kurum açmanız yetmiyor. Bu insanları yetiştirmeniz gerekiyor.

20 milyonun üzerinde genç nüfusumuz var ve hızlı bir şekilde, bütün kurumlar ve toplum olarak, nesil projemizin hayata geçmesi lazım…”

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ İHMAL EDİLEMEZ
Sonraki yazı
EL ELE VERMELİYİZ
Menü