EL ELE VERMELİYİZ

SORUNLARIN ÇÖZÜMLERİ İÇİN EL ELE VERMELİYİZ

Aleşehir’deki incelemelere Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Manisa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Naci Koçoğlu, AK Parti Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursunali Yıldız, Belediye Başkanı Kadir Daş, daire ve kurum müdürleri, öğretmenler ve muhtarlar katıldı. Komisyon başkanına ve üyelerine Alaşehir Toptepe Aile Parkı’nda öğle yemeği verildi. Ardından İlçe Emniyet Amirliği Toplantı Salonu’nda muhtarlar ve öğretmenlerin sorunlarını dinlemek üzere toplantıya geçildi.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BURADAYIZ

TBMM Kayıp ve Mağdur Çocuklar Komisyonu Başkanı Ak Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara yaptığı kısa açıklamada şunları kaydetti: “Yalnız bizim değil dünyanın bir handikapı var. Bu sorunları çözmemiz için yapmamız gerekenin işbirliği ve diyalog olduğunu düşünüyorum. Bir toplumun kılcal damarları özellikle bizim gibi merkezi yapılanmış ülkelerde, öğretmenlerimiz, muhtarlarımız en başta geliyor. Çünkü bizim uzak olduğumuz, ama sizin her gün bire bir karşı karşıya kaldığınız insanlar çocuklarımız. Ben hep çocuklarımız diyorum. Çünkü komisyonumuzun burada bulunma amacı çocuklarla sınırlı.”

BUGÜNE KADAR OLANLARI TELAFİ ETMELİYİZ

Komisyonun araştırma amacının, kayıp çocuklar ve çocukların mağduriyetine sebep olan sorunlar olduğunu söyleyen Milletvekili İncekara, şunları söyledi: “Alaşehir’de bulunma nedeni yine bu vakaların çocuk yaşta olmaları sebebiyledir. Hep birlikte fikir alışverişi yapacağız. Bu güne kadar yapılanları telafi etmek; bundan sonra da olmamasını sağlamaktır. Karşılaştığımız problemleri bizlere aktarmanızdır. Sorunlarınızı el ile çözebiliyorsak elimize, sözle çözebiliyorsak sözümüzle, eğer bir yasal bir düzenleme gerekiyor ise yasal düzenleme ile çözmeye çalışacağız.” Daha sonra muhtarlar ve öğretmenler ile yapılan toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti. Toplantının ardından Komisyon Başkanı Halide İncekara, yerel basın mensuplarının görüşlerini ve önerilerini dinledi.

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
ÇOCUKÇA BİLMİYORUZ
Sonraki yazı
UMUTLAR “MAVİ-BEYAZ”`LA YEŞERECEK
Menü