NEYAD’dan Öğrencilere Destekler Artarak Devam Ediyor

Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Onları en iyi şekilde yetiştirmek ve eğitmek için elimizden geleni yaparız. Bu günün çocukları yarının yetişkinleri olacağı için onların iyi bir eğitim alıp vatanı ve milleti için faydalı bireyler olarak yetişmelerine destek vermeliyiz.

Bizler aileler olarak kendi çocuklarımızdan sorumlu olduğumuz kadar imkanları kısıtlı, aile bireylerinden birini kaybetmiş ya da her hangi bir sebepten dolayı eğitim aldıkları dönemde maddi ve manevi sıkıntılar yaşayan çocuklarımız için bir çok özel kuruluş ve dernekler burs sağlayarak destek olmaya çalışmaktadırlar.

Böylesine güzel ve değerli bir amaç için bir araya gelen bir dernekten size söz etmek istiyorum.  Bu değerli kuruluş NEYAD (Nil Eğitim ve Yardımlaşma) Derneği’dir. Ben de kendilerine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ederek kısaca bahsetmek istiyorum.

Derneğin amaçları; yurt içinde ve yurt dışında ulaşabildikleri tüm ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımları zamanında ve sağlıklı olarak ulaştırmak, Toplumsal barışa ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunmak, Ekonomik sıkıntılar çeken öğrencilere burs imkanı sağlamak, eğitimler vermek. Seminerler, konferanslar düzenleyip katılımcıları farklı konularda bilgilendirmek olan ve misyonları ise manevi değerlere saygılı, kültürüne bağlı, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, nesiller yetiştirmek için destek vermek. İmkânsızlıklardan dolayı okuyamayan, eğitimi yarım kalmış kişilere sahip çıkmak. Yurt içinde ve yurt dışında ulaşabildiğimiz tüm ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımları zamanında ve sağlıklı olarak ulaştırmak, sadece ülkemizde değil, dünyanın değişik yerlerinde ihtiyaç sahibi insanlara da el uzatmanın gerekliliğini anlatmak olduğunu ifade eden NEYAD (Nil Eğitim ve Yardımlaşma) derneği geçtiğimiz gün bir kez daha bir araya gelerek Cemile Sultan Korusu’nda kahvaltı organize etti. Açılış konuşmasını dernek başkanı Ayşe Nilgün Diptaş’ın yaptığı konuşma sonrası dernek kurucu üyelerinden Ravza Kavakçı’nın konuşması ardından kahvaltıya katılan hanımlar desteklerini esirgemeyerek derneğe destek verdiler. Kahvaltı davetinin tüm geliri lisans, yüksek lisans ve doktora desteği olarak genç kızlarımıza ulaştırılmak üzere derneğe bağışlandı.

Geleceğin öncü kadınları olmaya aday genç kızlarımızın eğitim seferberliği için kahvaltı programında buluşan konuklar arasında İstanbul milletvekili ve aynı zamanda derneğin kurucu üyelerinden Ravza Kavakçı ve Başbakan danışmanlarından Halide İncekara hanımefendiler, iş dünyasından ve sivil toplum örgütlerinden de önemli misafirler maddi ve manevi desteklerini esirgemeyerek genç kızlarımıza büyük destek verdiler.

 

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
Terör Örgütlerinin Tehlikesi Altındaki Gençler
Sonraki yazı
Genç Yeteneklerin İcatları Ödüllendirildi
Menü