HALİDE İNCEKARA 29 MART 2009 YEREL SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRİYOR

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Halide İncekara, 29 Mart Yerel seçimlerinin ilk sonuçlarını Kanaltürk Televizyonu`nda değerlendi. Gazeteci Yazar Nevval Sevindi ve Perihan Çakıroğlu, iki dönem TBMM`de milletvekilliği görevini yürüten Haşim Haşimi ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç`in katıldığı programda İncekara yerel seçimin ilk sonuçlarına ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

29 MART YEREL SEÇİMLERİNİN İLK SONUÇLARINI İNCEKARA ŞÖYLE YORUMLADI.

Bugün Gazetesi Yazarlarından Perihan Çakıroğlu, 29 Mart Yerel seçimlerini Kanaltürk Televizyonunda beraber yorumladığı AK Parti İstanbul Milletvekili ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Halide İncekara için köşesinde ?İncekara, sağduyulu ve özeleştiri yapabilen bir parlamenter? tespitinde bulundu. Çakıroğlu`nun 29 Mart Akşamına ilişkin köşe yazısının tamamı ise şöyle:

Emek olmadan yemek olmuyor!

Ekonomi cephesinde olumsuz haberler ardı ardına akıyor. Dünya Bankası, II. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez küresel ekonominin yüzde 1.7 daralacağını açıkladı.
OECD ülkeleri yüzde 3, bizim gibi gelişmekte olan ülkeler ise yüzde 2 küçülecekler.

Büyük bir mucize olmazsa, 2010’a durgunluk içinde girilecek.

Ve bu durgunluk olgusundan da en çok yoksul ülkelerin etkileneceği savı hakim.

Belki yerel seçimlerin yapılması iyi oldu. Ülke olarak, kriz-savar reformlara bundan sonra öncelik verilecek.

İş dünyası, küçüğünden büyüğüne, TÜSİAD’ından MÜSİAD’ına aynı fikirde birleşti: Siyaseti bırakın, ekonomiye bakın. Felsefi, sosyolojik ve psikolojik seçim sonuç analizlerinin kısa zamanda bitmesi hepimizin tercihi.

Başbakan Tayip Erdoğan da kabine revizyonunu kısa zamanda tamamlamalı. Seçimler, yenilenme ve ortak aklı kullanmayı gerektirir. Siyasi partiler, aldıkları dersleri uygulamaya koymalı, geyik muhabbetlerinin de sonu gelmeli.

Derdi aş ve iş olan bir ülkede Güler Sabancı’nın dediği gibi, “Biz yüzde 7- 7.5’larda büyürken de yüzde 9’larda işsizlik yaşıyorduk. İşsizlik yapısaldır. Öyleyse yapısal reformlar yapmalıyız” değil mi?

Sabancı, sözünü edince TÜSİAD’ın yeni bir işsizlik raporu olup olmadığını dernek yetkililerine sordum. “Sanıyoruz ki, Sabancı eski raporlarımızdan bahsediyor. Yeni bir rapor hazırlamıyoruz. İki adet işsizlik üzerine raporumuz var, onlar geçerlidir” cevabını aldım.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren’in üzerinde çalıştığı bir rapor varsa, ayrıntılarını öğrenmek isteriz. Nazım Hoca, işverenlere ve milyonlarca işsize en azından ne yapacaklarına dair ipuçları verebilir.

SATICI, “SİYASETE DEVAM” DİYOR

Seçim gecesi ilginç bir deneyim yaşadım. Kanaltürk TV’de gece boyunca gelen sonuçları konuklarımızla birlikte anı anına izledik.

Program hareketli, canlı ve neşeliydi. Hele de İstanbul’la ilgili sonuçlar aktıkça kimse yerinde duramadı. Hakan Aygün, erkenden Kemal Kılıçdaroğlu’nu yenilse de seçimin galibi ilan ederken, ona katılıyorduk. Kılıçdaroğlu rüzgarının CHP’yi bundan sonra nasıl değiştireceğini enine boyuna ele alıyorduk. Kamer Genç’in esprilerine AK Parti İstanbul milletvekili ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Halide İncekara kızsa da güleryüzle cevaplar veriyordu. İncekara, sağduyulu ve özeleştiri yapabilen bir parlamenter.

Bir ara Bakırköy ilçesinden sonuçlar akmaya başladı. CHP’li Başkan Ateş Ünal Erzen, açık ara önde gidiyordu. AK Parti adayı TİM eski başkanı Oğuz Satıcı, beklediği sıçramayı bir türlü yapamıyordu. İncekara’ya bunun nedenini sordum. “Düşünün, Satıcı gibi birisini aday yaptık, yine oy vermiyorlar. Oysa, Erzen’i acımasızca eleştiriyorlardı. Baksanıza oylar yine ona gidiyor” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Başkan Kadir Topbaş’ın zorlanmasında ve İstanbul’un oturaklı ilçelerinde seçmenin alana inip, iyi çalışan CHP’yi seçmesinde kusura bakmasın ama Erdoğan’a duyulan öfke de etkili oldu. Onun, sık sık sesini yükselterek, birilerine haddini bildirme tavrını antipatik bulan İstanbullular rahatlıkla CHP’ye oy verdiler.

Görüşmemizde, “Siyasete devam edeceğim” mesajını veren Satıcı’ya neden kazanamadığını kendisinden öğrenmek için sordum. Her şeye rağmen Bakırköy’de AK Parti’nin oylarını 26 binden 32 bine çıkardığını söyledi ve şu kısa cevabı verdi; “Zaman her şeyi aşındırır. Emek olmadan da yemek olmuyor” dedi.

Bu cevaba şunu da ekleyebilirim: Zirveye çıkmak zor, oradan inmek kolaydır!

Perihan ÇAKIROĞLU

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
GÜLE GÜLE YİĞİT İNSAN
Sonraki yazı
ANLAMAKTA ZORLANIYORUM
Menü