ÇOLUK ÇOCUK İŞİ ÇOK CİDDİ İŞTİR

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen “Asayiş ve Çocuk Suçluluğu ile Mücadelede Önleyici Tedbirler ve Çok Fonksiyonlu İşbirliği” çalıştayına TBMM Çocuk Haklan Komisyonu Üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara`nın yaptığı konuşma damgasını vurdu.

Diyarbakır`a daha önce de komisyon Üyesi olarak geldiğini hatırlatan İncekara üniversitelerin mutlaka toplumu ilgilendiren sosyal konularda özellikle de çocuk konusunda çalışmalar yapması gerektiğini ifade ederek ?Ülkelerin gelir dağılımı ve yatırımlara bakıldığında her tarafın aynı şekilde bundan yararlanamadığını görüyorsunuz. Türkiye’yi bir çocuk olarak düşündüğünüzde İzmir ve Hakkari ülkenin imkanlarını aynı ölçüde alamıyor. Çocuğumuz doğduğunda boyunu, kilosunu ölçtürüp tartışıyoruz, bakıyoruz ve sorun varsa hemen tedavi etmeye çalışıyoruz. Fakat, sevginizi ve ekmeğinizi paylaşamadığınız çocuk sakat doğuyor, ruh sağlıkları iyi olmuyor? dedi.

“ÇOCUKLAR SUÇA BULAŞMADAN EĞİTİLMELİ”

İncekara, bölgelere yaptıkları cezaevi ziyaretleri sırasında çocukların, kendilerine ?niçin bizi cezaevinde hatırlıyorsunuz? diye sorduğunu ve bundan ?çok utandığını? söyledi. Çocukların, suça bulaşmadan mutlaka eğitilmesi ve sahip çıkılması gerektiğine dikkati çeken İncekara, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Çocukların suça bulaşmadan önce önleminin alınması lazım, suçu işledikten sonra ıslahevinde yanağının okşamanın anlamı yok. ‘Çoluk çocuk işi’ diyorlar…

Ülkemizin nüfusunun yarısı kadın, yarısı genç. 25 yaşın altında yaklaşık 30 milyon kişiden söz ediyoruz. Üretilenden, vergiden, sağlık, eğitim ve benzeri şeyler için en fazla payı isteyen bir gruptan söz ediyoruz. Bu nüfusun ailesine de, vergiye de kattığı bir şey yok. Onun için çoluk çocuk işi, çok ciddi iştir. Bu nüfus birkaç AB ülkesinin nüfusu kadardır. Bu konuya çok önem verilmelidir.”

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
İNCEKARA “AK GENÇLER” İLE BULUŞTU
Sonraki yazı
Dünya Çocuk Günü
Menü