Dünya Çocuk Günü

Çocuklara daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi, 191 ülke tarafından kabul edilmiştir. Bu sözleşmeyi Türkiye de 1990 yılında imzalamıştır. Çocuklara verilen önem sadece imza ile sınırlı kalmamalı atılan her imza atılan her adım yapılan her iş onların dünyasında ışık olarak yankı bulmalıdır..

Çocukların eğitim görmesini ve geleceğe güvenle bakmasını sağlayan milletler, daha iyi bir neslin yetişmesinde önemli rol oynarlar. Daha iyi bir nesil ise, daha iyi bir gelecek demektir. Geleceğe güçlü adımlar atabilmek için çocuklarımıza öncelikle iyi eğitim vermek zorundayız çünkü çocukların en önemli haklarından biri, eğitim hakkıdır. Ve bizim üzerimize düsen çocuklara hakları olduğu için eğitim vermek değil hak ettikleri için iyi bir eğitim vermektir…

Çocuklarımız ne kadar iyi eğitilir ruhen ne kadar sağlıklı kılınırlarsa gelecek için çok büyük bir adım atmış olacağız…Bu nedenle TBMM`deki çalışmalarını iki dönemdir özellikle çocuk ve gençlik üzerine yoğunlaştıran bir milletvekili olarak çocuklarımızın eğitimine, bedensel, ruhsal ve toplumsal bakımdan sağlıklı olmalarına büyük önem veriyorum.. Bu düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, yüzlerinde geleceğin aydınlığı olan çocukların, o barış ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını diliyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle selamlıyorum.

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
ÇOLUK ÇOCUK İŞİ ÇOK CİDDİ İŞTİR
Sonraki yazı
AK PARTİLİ HALİDE İNCEKARA MECLİS KÜRSÜSÜNDEN TÜRKİYE’DEKİ GERGİN HAVAYI YUMUŞATTI.
Menü