KAYIP ÇOCUKLARA ANNE ŞEFKATİ

KAYIP çocuklar başta olmak üzere çocukların mağdur olduğu sorunların araştırılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacını taşıyan komisyon, ilk toplantısını geçtiğimiz hafta yaptı. Görev dağılımının gerçekleştirildiği toplantıda, komisyon başkanlığına AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara seçilirken, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanvekili, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey sözcü, AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ise katip üye oldu.

İNCEKARA KAYIP ÇOCUKLAR TBMM`Yİ SEFERBER EDECEK

HALİDE İncekara Sabah Gazetesi`nden Songül Baş`a kayıp çocuklarla ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun önemini ve neler yapacaklarını anlattı. Siyaset çalışmalarını yürütürken çocuk ve gençlere özel önem verdiğini, onların sorunlarının gündeme getirilip, çözümlenmesi için çaba harcadığını ifade eden AK Partili vekil, kayıp çocuklar konusunun Meclis Araştırma Komisyonu tarafından ele alınmasının önemini vurguladı. Bugün (16.03.2010) yapacakları toplantıda komisyonun 3 aylık çalışma stratejisini belirleyeceklerini kaydeden İncekara, ilgili bakanlık ve kurumlardan uzmanların yanı sıra bu acıyı yaşayan aileleri de dinleyeceklerini, şehir ziyaretleri yapacaklarını söyledi. Komisyon Başkanı İncekara, bir web sitesi kuracaklarını belirterek, herkesin bildiği, gördüğü, duyduğu şeyleri buraya aktarmasının çalışmalarına yardımcı olacağını ifade etti.

KAYIP ÇOCUKLARIN ANNESİ

Halide incekara, 3 çocuk sahibi…AK Partili vekil, kayıp çocuklar sorununa bir anne şefkatiyle de yaklaşıyor… Toplumsal duyarlılık önemli ?Çocuklar çok masum ve korumasız. Tehdidin ve tehlikenin nereden geleceğini bilemiyorlar, henüz dünyayı kavramamış durumdalar? diyen İncekara, çok önemli bir noktaya dikkat çekiyor: ?Özellikle büyük şehirlerde ve göç alan yerlerde herkesin gözünün kulağının açık olması, yalnız bir çocuk görüldüğünde duyarlılık gösterilmesi gerekiyor. Toplum olarak bu konuya dikkatle eğilirsek sorunun çözümüne çok önemli bir katkı sağlarız.?

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
İNCEKARA KARAMANLI KADINLAR BULUŞTU
Sonraki yazı
MUHAFAZAKÂR KADINLAR KENDİLERİNİ ÇOK GELİŞTİRDİ
Menü