UMUTLAR “MAVİ-BEYAZ”`LA YEŞERECEK

MECLİS Kayıp Çocuklar Araştırma Komisyonu, yıllardır çocuklarından haber alamayan anne-babalar için anlamlı bir kampanya başlatacak.  Komisyon Başkanı AK Parti istanbul Milletvekili Halide Incekara, kayıp çocuklar ile ilgili toplumda bir hassasiyet yaratmak gerektiğini belirterek, bunun için “mavi-beyaz” kampanyası başlatacaklarım söyledi.

FİKİR ANASI İNCEKARA

İncekara, insanların mavi-beyaz renkleri gördüklerinde kayıp çocukları hatırlamalarını ve bu konuda duyarlı olmalarını sağlamaya çalışacaklarını söyledi. Incekara, güveni ve saflığı temsil eden mavi ve beyaz renkleri “nazar boncuğundan” yola çıkarak kullanmak istediklerini söyledi. Incekara, komisyonun internet sitesini de kayıp çocuklar için seferber edeceklerini belirterek, “Bilgisayar ortamında fotoğraftan yola çıkıp, 4 yaşında kaybolan çocuğun 14 yaşındaki halini tasarlayacağız” dedi.

MAVİ BEYAZ FARKINDALIK

İncekara projenin ana hedeflerini şöyle açıkladı; ?Bu proje çocukların mağdur olduğu koşullara dikkat çekmeyi amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu projede amacımız; çocuk mağduriyetine neden olan tüm olumsuz koşullara kamuoyunun dikkatinin çekilmesinin sağlanması olmacaktır. Mavi-Beyaz renklerinin bu projede çocukların mağdur olduğu konularda toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan birer simge olarak kullanılması düşünülmektedir. Siyasilerin ön ayak olması düşünülen proje ile toplumun farklı kesimlerindeki insanlar ?çocuk? ve ? çocukların mağdur olduğu konular? ekseninde bir araya getirilerek projenin tüm Türkiye`ye yayılması sağlanacaktır. Mavi ve beyaz renklerinin tüm toplum üzerinde çocuk ve çocuk mağduriyetleri ile ilgili marka renkler olması projenin hedeflerinden birisidir. Böylelikle Mavi ve beyaz renklerinin algısı çocuk ve çocuk mağduriyetine neden olan etkenlere insanların daha duyarlı olmasını sağlayacaktır.?

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
EL ELE VERMELİYİZ
Sonraki yazı
İNCEKARA: “SORUNLARI ORTAK AKIL ÇÖZMELİ”
Menü