İNCEKARA`DAN ÖNEMLİ TESPİTLER

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ VE TBMM ÇOCUK HAKLARINI İZLEME KOMİTESİ ÜYESİ  HALİDE İNCEKARA`NIN 4 EKİM DÜNYA ÇOCUKLAR GÜNÜ İLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA

Dünyada tek çocuk bayramı olan bir ülkenin milletvekili olmaktan duyduğum mutlulukla bu özel ve önemli günde bazı hassasiyetlerimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Bütün dünya için önemli olan çocuk benim ülkemde birkaç Avrupa Birliği ülkesinin toplamına eşit olduğu düşünüldüğünde daha da çok önem kazanmaktadır. Son yıllarda toplumda çocuğa yönelik artan farkındalık toplum olarak herkesi üzüntüye boğan sonuçların ortadan kalkmasına vesile olmaya başladı. Buradan hareketle ülkemizde çocuğu sokağa düşmeden ve suça itilmeden ailesinde yakalamak, çocuk için koruyucu ve önleyici tedbirleri artırmak, basın yayın ve teknolojinin çocuğun hayatına pozitif değerler katmasını sağlamak hepimizin boynunun borcudur. Bu nedenle ülkemizde Çocuk Polisi`nin koruyucu ve kollayıcı misyonunun desteklenerek güçlendirilmesi ve bir daire başkanlığı haline getirilmesi büyük önem arz etmektedir?..

Diğer yandan üzülerek söyleyeyim ki çocukların mağduriyeti ve istismarı ailede ve yakın çevresinde yoğunluk kazanmaktadır. Çocuğun istismarını önlemek için tedbir kararlarının daha etkin ve yaygın uygulanabilmesi için çocuk ve aile mahkemelerinin sayısının arttırılması, işbirliğinin güçlenmesi, yargı çocuk koruma kanununu çocuğun üstün faydasını gözeterek kendisini güçlendirmesi gerekmektedir?..

Ehliyetsiz yapılabilen ama esas ehliyete ihtiyaç duyulan alan çocuk yetiştirmedir?.

Ceza yasalarının arttırılması çocuğa yönelik şiddet ve istismarda sadece biridir?.

Muhtarlarımızdan başlayarak bütün yerel yöneticilerimizin çocuk gelişimi ve güvenliği birinci konusu olmalıdır?..

İmardan ekonomiye ekonomiden adalete kadar hiçbir konu çocuktan bağımsız değildir ve düşünülemez?..

Son günlerde basın yayın organlarının çocuk hassasiyetine yönelik yaptığı diziler yeterli olmasa da sevindiricidir??

Dizileri destekleyen reklamlardır bu manada reklam vericilerimizin çocuk hassasiyetine, aile yapısına olumlu katkıda bulunacak dizileri desteklemesi beklentilerimizden birisidir?.

Çocuklar gelecekten ibaret değil aslında bugünümüzdür?.Her ihmal ettiğimiz çocuğumuz cezaevlerinde gözünü açmaktadır. Bu gerçekten yola çıktığımız zaman, ihmal edilmenin sonucunda suça itilen çocuklarımızın rehabilite edilmesi de ülke bütçesine ciddi bir yük olarak dönmektedir.  Çocuklarımızı sosyal hizmet kurumları ve cezaevlerinde ziyaret etmek yerine en yakınızdaki çocuğu fark etmeniz sağlıklı bir toplum için vazgeçilmezdir?.

Çocuklarımızı sadece bir gün değil her gün hatırlayarak daha güçlü bir Türkiye hedefine ulaşmamız mümkün olacaktır. Bu manada bu özel günde çocuklarımızın farkındalığının bir güne değil her güne sığması temennilerim ile tüm dünya çocuklarını en hissi duygularım ile kucaklıyorum.

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
ANAYASALAR ÜLKENİN VİZYONUNU GÖSTERİR
Sonraki yazı
İNCEKARA`DAN ÖNEMLİ TESPİTLER
Menü