Çocuklarımız İhmal Ediliyor

TBMM Kayıp ve Mağdur çocukları araştırma komisyonu başkanı Halide İncekara, kamuoyunun sonuçlarını merakla beklendiği komisyonun çalışmaları hakkında TRT?3`e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çocukların anne, baba ve öğretmenlerin tapulu malı olmadığını kaydeden İncekara ?anne, baba ve öğretmenler öğrenciler üzerinde sonsuz haklara sahip değildir. Bunun tam tersi olarak çocuklar anne babalarının, öğretmenlerinin ve siyasetçilerin üzerinde sonsuz hakka sahiptirler? dedi. İncekara üstün zekalı çocuklara sahip ailelere de müjde verdi.

TBMM Kayıp ve Mağdur Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul milletvekili Halide İncekara, sonuçlarının merakla beklendiği komisyon çalışmaları hakkında TRT?3`e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çocukların anne, baba ve öğretmenlerin tapulu malı olmadığını kaydeden İncekara ?anne, baba ve öğretmenler, öğrenciler üzerinde sonsuz haklara sahip değildir. Bunun tam tersi olarak çocuklar anne, baba, öğretmen ve siyasetçilerin üzerinde sonsuz hakka sahiptirler? dedi.

KOMİSYON 2 AYRI YAYIN ORTAYA KOYACAK

?Kendisini sevmeyen ve değerlendirmeyen bir toplumun beklentilerinin ciddiye alınması mümkün değildir? diyen İncekara çocukları halen kayıp ve bulunmuş aileler ile çok derin ve kapsamlı bir anket yapıldığını ve bu anketin kayıpların önlenmesi konusunda yol gösteren büyük bir ışık olacağını belirtti. Anketin bütün aileler ile yüz yüze yapıldığı bilgisini veren İncekara halen TÜİK ve üniversite hocalarının anketleri okuyup yorumladıklarını, ortaya çıkan sonuçlarında da komisyon raporundan ayrı bir yayın olarak yayınlanacağını söyledi.

 

ÇOCUK HAKLARINI İZLEME KOMİSYONU`NA ÇOK İŞ DÜŞECEK

Komisyon başkanı İncekara, vatandaşlara ?sokaklardan hiçbir şey almayın? uyarısında bulunurken, sokaklarda çalışan çocukların polise bildirilmesi halinde emniyet güçleri tarafından hiçbir şey yapılmadığı eleştirilerine ise ?siz şikayet edin.  Polis de serbest bıraksın. Önemli değil. Bizim neden serbest bıraktın? Ya da neden işlem yapmadın? diye soracak bir yerimiz olsun? sözleri ile cevap verdi. Araştırma komisyonunun hazırladığı raporun meclisin tozlu raflarında durmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen İncekara, ?Araştırma komisyonunun bütün çalışmaları ve hazırladığı rapor T.B.M.M Çocuk Haklarını İzleme Komitesi tarafından irdelenecek, takip edilecek?  dedi.

YENİ NESİL PROJESİNİN TOHUMLARINI ATTI

Üstün Zekalı Çocuklar ile ilgili yaptığı açıklamaları ile de kamuoyunun dikkatini bu yöne çeken İncekara üstün zekalı çocuklara neden sorunlu çocuklar dediğini şu cümleler ile anlattı ?kamu alanında görev yapanların ilgi alanına girmesi için üstün zekalı çocuklara sorunlu çocuk diyorum? Üstün zekalı ve yetenekli çocukların beslenmelerinin, eğitimlerinin, ilgilerinin ve masraflarının diğer çocuklardan farklı olduğuna dikkat çeken İncekara ?bu nedenle bu çocuklar aileleri için problem ve problemli çocuklardır. Oysa kamu bu çocuklara yönelik bir plan, program hazırladığı zaman mesela bu çocuklar 3 yaşından itibaren yetenekleri ile doğru orantılı eğitim aldıklarında mutlu ve işini en iyi şekilde yapan bir nesil ortaya çıkacaktır? dedi. Üstün zekalı çocukların siyasi litarütüre girmesi gereken önemli konulardan birisi olduğuna dikkat çeken İncekara önümüzdeki günlerde sadece üstün yetenekli çocuklar için hazırladığı araştırma komisyonu teklifini meclis başkanlığına sunacağını belirtti. Üstün yetenekli çocuklarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da çok hassas olduğunu ifade eden İncekara, ?sayın başbakan da üstün yetenekli çocuklar ilgili yasanın bir an önce çıkmasını istiyor. Çünkü dünya ortalamalarının üzerinde çocuğumuz ve zekamız var, ama biz bu deryalarımızın farkında değiliz? dedi.

KAMU ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLARI DİKKATE ALMIYOR

İncekara araştırma komisyonu çalışmaları sırasında geçen dönem Devlet Planlama Teşkilatı`nın programına giren ?üstün yetenekli çocuklarla? ilgili çalışmanın bu dönem kaldırıldığını fark ettiklerinin altını çizdi. Kamu da üstün yetenekli çocuklarla ilgili çalışmalardan haberdar çok az çalışan olduğunu ifade eden İncekara şöyle devam etti;  ?kamudakiler vasatı düşünüyor ve hepimizi vasat düzeyine getirmeye çalışıyor. Böyle bir düzende mucitleriniz, kaşifleriniz, bilim adamlarınızın olması mümkün değil. Böyle olunca da durmadan dışarıdan teknoloji alan, düşmanlarını başkalarının gözleri ile izleyen bir ülke konumuna geliyorsunuz.?

Kategori: Komisyon Çalışmaları
Önceki yazı
ÇOCUK YETİŞTİRMEK İÇİN DE EHLİYET OLMALI
Sonraki yazı
İNCEKARA DİZİ TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU
Menü