TBMM`de 275 Kadın Söylemini Samimi Bulmuyorum

SİYASETTE KADIN İSTEYENLERİN DAHA REEL DÜŞÜNMESİ, DAHA SAMİMİ OLMASI GEREKİR

AK Parti İstanbul milletvekili Halide İncekara Türkiye`de T.B.M.M`ye siyasetçi taşıyan mekanizmalarda kadının olmadığının altını çizerek, ?Meclis albümüne baktığınız zaman meclise siyasetçi taşıyan bir takım kurumlar olduğunu görürsünüz. Mesela meclisin yarısı bürokrasinden gelen milletvekillerinden oluşur. İşte örneklerini bugün yaşıyoruz. Bakınız bugünlerde bürokrasi milletvekili aday adaylığı için istifa ediyor. Peki kaç tane kadınımız var şu anda milletvekili olmak için bürokrasiden istifa eden? Ama beylerin hepsi koltukların çoğunu boşalttı? dedi.

TBMM’YE GELEN YOLLARDA ( BÜRAOKRASİ ,SİVİL TOPLUM, SENDİKA GİBİ ) KADIN YOK

Kadınların bürokrasi içindeki azlığına dikkat çeken İncekara ?Müsteşar makamınızda kadınınız yok, vali kadınınız yok, üst kurullarda kadınınız yok, bürokrasinin üst katmanlarında genel müdür kadınınız yok, general kadınınız yok, emniyet müdürü kadınınız yok. Şimdi beyler istifa edip milletvekili aday adayı olacaklar ve bunların bir kısmı da seçilerek T.B.M.M`ye mazbatalarını alarak girecekler. Eğer bu gelen halkanın içinde kadın yok ise T.B.M.M`ye kadını nereden taşıyacaksınız. Siyasetin içine kadını nereden sokacaksınız?? diye sordu.

275 VEKİL SÖYLEMİ SAMİMİYET İSTER

AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Halide İncekara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü değerlendirmek için katıldığı BUGÜN TV`de bazı STK`ların başlattığı ?275 Kadın Milletvekili? kampanyasını samimi bulmadığını söyledi. İncekara Türkiye`nin meclisinden tercihleri yüzünden atılan bir kadın olduğuna dikkat çekerek, ?sadece bazı kadınlar gibi, düşünenlerin, yaşayanların meclise girmesini istemenin samimiyetsizlik olduğunu düşünüyorum? dedi

KADINLARINDA SİYASET HİKAYELERİ 20 YILLIK,30 YILLIK OLABİLMELİ

Siyasi vakaların sosyolojiden ve psikolojiden bağımsız düşünmenin mümkün olmadığını kaydeden İncekara, 30?40 yıldır siyasetin içinden olan bazı erkeklerin kadınları siyasetin önemli koltuklarında oturmaya değer görmediklerini ifade etti. 30 yıldır siyasetin kahrını çeken erkeklerin bu tavrını doğru bulmadığını kaydeden İncekara şöyle devam etti, ?30 yıldır siyasetin içinde değilsem bu benim kusurum değil ki ! Bir 30 yılda benim kalmam gerekir ki ben o verimliliği üretebileyim ve benden sonra gelecek olanlara devredebileyim?

KADIN KOTASINI AYRICALIKLI KESİM İSTİYOR

Seçim yarışının hızlandığı ve siyasi partilere milletvekilliği aday adaylığı başvurularının yapıldığı şu günlerde kadın kotasına da değinen İncekara sözlerini şöyle sürdürdü; ? Kadın kotasını savunan bazı kadınlar bu kotalarda bizim gibi sokaktan gelen, köylü bir anne ile babanın çocuklarını milletvekili yapacakları için kadın kotası istemiyorlar. Onlar zaten kendilerinin ayrıcalıklı olduklarını biliyorlar. Babaları meşhur, zengin bir aileye sahipler, daha önce bir şekilde siyaset halkasına yerleşmişler. Yani meclise kadın taşımak istediklerine birbirlerine şöyle soruyorlar diye düşünüyorum ?ya sizde hiç aday olacak kadın var mı?? yani burada esas olan o soy ismidir, esas olan o kabiledir, esas olan o aşirettir. Esasa olan kadın değildir.

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
Muğla İlçe Ziyaretleri
Sonraki yazı
İNCEKARA`dan Önemli Uyarılar
Menü