Kayıp Çocuklar Komisyon Raporu Genel Kurulda

T.B.M.M çatısı altında çalışmalarını çocuk ve gençlik üzerine yoğunlaştıran AK Parti İstanbul milletvekili Halide İncekara`nın başkanlığını yürüttüğü kamuoyunda adı Kayıp çocuklar olarak anılan komisyon çalışmalarını tamamladı. Komisyon raporu üzerine AK Parti gurubu adına T.B.M.M Genel Kurulunda söz alan incekara, “Bu komisyon gerçekten iyi çalıştı” tespitinde bulundu. İncekara, çalışmaları sürerken TRT ile işbirliği yaparak kayıp çocuklar hakkında 3-5 dakikalık fragmanlar hazırlandığını, bunların ulusal kanallarda yayınlandığını, ayrıca saha araştırması yapıldığını anlattı. Çocuklarla ilgili yasal mevzuatın önemli olduğunu ama bunun, çocuk politikası anlamına gelmediğini kaydeden İncekara, şöyle konuştu:

İHMAL EDİLEN HER ÇOCUK MAĞDUR OLUR

“İhmal edip ihtiyacını karşılamadığınız her çocuğu mağdur etmiş olursunuz. Üstün yetenekli çocuklar bunlardan biri. Türkiye’nin üstün yetenekli çocuklarının nüfusu, Avrupa’da en az 5 ülkenin nüfusu kadardır. Üstün zeka ve yeteneklerimizin farkına varalım. İhmal edilen her üstün yetenekli çocuk mağduriyet yaşıyor. Sokakta hiçbir çocuktan bir şey satın almamayı öğrenmeliyiz. Her birinin arkasında çete olduğunu unutmayalım. Küçük yaşta fuhuşa itilen, sokakta çalıştırılan çocukların anası babası var ‘ne yapalım’ derseniz, kapalı kapılar ardından aile bireylerinden hamile kalan, katil olan çocuklarımız olduğunu unutmayalım.

EBEBEYİNLER ÇOCUK ÜZERİNDE SINIRSIZ HAKKA SAHİP DEĞİL

Eline silah verilip kan davası için kullanılan, teröre itilen çocuklarımız var. Anne baba da olsa kimse, çocuk üzerinde sınırsız haklara sahip değil. Çocuğun yaradılıştan gelen hakları var. Ailesine rağmen devlet bunları karşılamak zorundadır.”

ÇOCUKLARI ZEHİRLEYEN YAYINLARLA MÜCADELE EDECEĞİM

Ailenin sadece anne, baba ve çocuklardan oluşmadığını, evlerdeki televizyonların da çocuk üzerinde önemli etkisi olduğunu belirten İncekara, “Televizyonların girdiği yerde sizin rol model olma şansınız kaybolmuştur. Hiçbir yayıncı kötü yayın yaparak çocuklarımızı zehirlemeye hakkı yok. Çocuklarımızı zehirleyen her yayın organına gövdemi koyarak mücadele edeceğim. Çocuk konusunda cahiliyiz” dedi.

KAYIP VAKAALARINDA İLK 2 SAAT ÖNEMLİ

Kayıp çocuk sayısının arttığı iddialarına değinen İncekara, geçmişte bu konuda sağlıklı istatistik veriler bulunmadığını, aksine kayıp oranında düşüş yaşandığını kaydetti İncekara, ‘Kayıp çocukların bulunma oranı yükseldi. Çocuğun bulunmasında ilk iki saat çok önemli. Sağlıklı ihbar yapıldığında yüzde 90’ı bulunuyor. Ancak 7 yaşın altında bulunma oranı hem düşük hem de bulunduğunda Kayseri’deki olay gibi sonuç kötü oluyor” diye konuştu.

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
İNCEKARA, “Çocuklarımızın Okul Çevresini Güvenli Kılmamız Gerekiyor”
Sonraki yazı
İncekara 3. Bölge 5. Sıra Adayı
Menü