“Gençlik, Demokrasi, Değişim” Parlamentolar arası Yaz Kampına Katıldık

AB Uyum Komisyonu Üyesi olmam hasebiyle 3-5 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Avrupa Birliği’nin işbirliğiyle yürütülen Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi çerçevesinde İzmir Swiss Otel’de düzenlenen “Gençlik, Demokrasi ve Değişim” konulu Parlamentolar Arası Yaz Kampına katıldık.

Türkiye ve Avrupa Birliği’ne üye ülkelerden parlamenter, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantının ilk oturumunda, “Değişim İçin Bir Araç Olarak Gençlik Politikaları” konusu ele alındı.

Oturumun müzakere bölümünde söz alarak gençlerin sorunlarını tespitle kalmayıp, çözüm önerileri getirmesinin önem taşıdığını söyledim. Gençlere meslek seçiminden önce “Nasıl bir hayat yaşamak istiyorum” sorusu üzerinde yoğunlaşmaları tavsiyesinde bulunarak, YÖK’ün de eleman ihtiyacıyla ilgili kapsamlı araştırmalar yapması ve yükseköğretimi bu araştırmaların sonuçları doğrultusunda planlaması gerektiği çerçevesinde bir konuşma yaptım.

Toplantı katılımcıları ile birlikte 9 Eylül Üniversitesi kampüsünde, Avrupa Birliği’nin desteğiyle, İzmir çevresinde gençlerin yürüttüğü bazı projelerle ilgili bilgi aldık.

İzmir Arkeoloji Müzesi’ni de gezerek yine Avrupa Birliği’nin desteğiyle hayata geçirilen, sesli ve görüntülü rehber projesini de yerinde inceleme imkanı bulduk.

Yine Efes Antik Kenti ve İzmir’in Selçuk İlçesi yakınlarında bulunan Meryem Ana Evi’ni de gezerek İzmir Programımızı tamamladık.

Kategori: Faaliyetler
Önceki yazı
“Gençlik, Demokrasi, Değişim” Parlamentolar arası Yaz Kampı
Sonraki yazı
Milletin Adamı’na Yol Mu Dayanır…
Menü